top of page
DSC07367.JPG

Jacqueline Mourice

Geboren te Gent op 06 augustus 1953.

 

Na jarenlang lesgeven in het kleuter- en lager onderwijs in het multiculturele hart van Brussel was de tijd rijp voor verandering. Ik ben gestart als student aan de academie te Kontich met 2 jaar materiaalkennis gevolgd door 5 jaar klassieke schilderkunst. Vervolgens ben ik overgestapt naar de academie te Mortsel waar ik afstudeerde na 3 jaar specialisatie model en portret. Na deze opleiding volg ik tot op heden mixed media model en portret.

 

De oude meesters zijn van onschatbare waarde want ze staan boven de tijd. Ze beschikken over kwaliteiten als gedrevenheid, werklust en kennis van het ambacht. Door dit te beseffen en door mijn interesse in de snel evoluerende kunstwereld ben ik aan de academie te Mortsel tegelijk en dit nog steeds, hedendaagse kunstgeschiedenis gaan volgen. Dit verruimt mijn visie en mijn kunnen.

 

Mijn werk is een weerslag van herinneringen aan mijn familieleden en hun ervaringen, mijn huidige omgeving en mijn verbondenheid met de Westkust. Ik vind het interessant om mensen te portretteren en modellen levensecht weer te geven. Naast levend model gebruik ik persoonlijk fotomateriaal. Het nemen van foto's geeft mij de kans om het juiste moment vast te leggen.

 

Ter plaatse maak ik schetsen en noteer ik allerhande observaties in mijn schetsboeken. De schilderijen en de tekeningen worden afgewerkt in mijn atelier. Mijn schetsboeken zijn waardevol om het eindresultaat zo optimaal mogelijk weer te geven. 

 

Dit is een goede manier om mijn omgeving en gevoelens zoals verdriet, verlies en geluk die ermee samen hangen, een plaats te geven. Ik neem de emoties op, laat ze tot mij  doordringen en zet deze om in de uitwerking op mijn doek. Wanneer ik illusies van mijn ideeën op het doek zet, gebruik ik geen verbale communicatie doch enkel emoties. Mens en natuur worden soms in uitzonderlijke situaties in beeld gebracht.

 

Sinds 2011 stel ik regelmatig tentoon in heel België. 

 

Randactiviteiten

Sinds 2011 begeleid ik Kunstkring De Kunstkamer 13 en sinds 2016 ben ik gestart met 80-plussers en hun sympathisanten in het Hof van Crequi in Terhagen en recenter ook in Hoogvelden te Reet. De 80-plussers schilderen met acrylverf op doek. Resultaten overtreffen dikwijls hun eigen verwachtingen. 

jacqueline.jpg
DSC01246.JPG

Blik in mijn wereld -

Selectie

DSC00420.JPG

Exposities

DSC07947.JPG

Prijzen en

selecties

GALERIE

bottom of page